Глушники для іномарок – які бувають?

Глушник – це безперечно невіддільна (частина/ознака) частина будь-якого автомобіля. Дана деталь знижує температуру і шум від роботи двигуна, знижує токсичність вихлопних газів автомобіля. Є різні види цього комплектуючого, але по своїй конструкції вони мало відрізняються. Купуючи глушники для іномарок необхідно враховувати матеріал, з якого він зроблений і виробника. Якісний механізм служитиме протягом багатьох років. У цьому матеріалі поговоримо про глушники для іномарок – які вони бувають і їх основні види, особливості таких глушників, а також як правильно підібрати потрібну деталь.

Глушники для іномарок – основні види

Глушники для іномарок автомобілів виробляються з алюмінійованої сталі або алюміній-цинкової сталі. Вона ефективно протистоїть появі корозії, а її вартість не перевищує ціну самої сталі. Механізми з цього матеріалу практичні та надійні, тому більшість власників авто вибирають саме їх.

Рідше у продажі можна зустріти глушники з нержавіючої сталі. В основному, їх роблять на замовлення. Це можна пояснити високою вартістю матеріалу. Автомобілісти не хочуть переплачувати та купують дешевші аналоги, але глушники для іномарок ціна яких висока, служать набагато довше звичайних.

Сучасні глушники бувають декількох видів. Нові резонансні працюють завдяки складанню гармонік, що відображують звукові хвилі. Завдяки цьому вони поглинають звукові коливання. Такий механізм складається з камер, через які проходять перфоровані труби. Виріб даного типа може бути різної довжини.

Дисипативний тип глушника працює, перетворюючи енергію звуків на тепло. Коли камери заповнюються матеріалом, що поглинає звук, коливання від вихлопних газів приводять до тертя волокон і утворюють тепло. Комбінований глушник поєднує особливості двох попередніх видів.

Лабіринтовий глушник складається з двох труб – вхідний і вихідний. Також є одна (в деяких випадках) дві камери, по яких рухаються потоки газу. Завдяки цьому гучність звуку знижується до мінімальної, що робить поїздку комфортнішою. Та варто пам’ятати, що така конструкція підвищує опір до вихлопних потоків. Це негативно позначається на потужності мотора.

Більшість глушників для автомобілів іноземного виробництва виробляються з алюмінійованої сталі або алюмоцинкової сталі

Особливості спортивних глушників для іномарок

Окремо варто виділити спортивні глушники для іномарок. У основі його конструкції труба, яка проходить через зовнішній корпус. Усередині встановлена перфорована трубка. Відпрацьовані гази поступають в трубу і можуть розширюватися в межах корпусу. Завдяки цьому знижується загальний опір. Є й інший варіант конструкції прямотоку, при якому внутрішня трубка розрізається. Конструкцію прямотоку необхідно підбирати з врахуванням особливостей машини.

Але головна мета покупки механізму такого типа – вдосконалення вихлопної системи. В результаті після установки автовласник отримує:

  • нижче і приємніше звучання мотора;
  • збільшення потужності двигуна;
  • поліпшення продування камер згоряння завдяки покращеному виводу відпрацьованого газу;
  • довгий термін експлуатації вихлопної.

Також, на глушник встановлюється спеціальна насадка з нержавіючої сталі, що покращує зовнішній вигляд задньої частини двигуна.

Як вибрати глушник для іномарок?

Як вже було сказано, більшість вихлопних систем для іномарок виробляються з алюмінійованої або алюмоцинкової сталі. Рідше можна зустріти механізми з нержавіючої сталі або звичайної (чорної) сталі. Їх ціна вища, але вони служать до 5-6 років. Неякісний механізм може експлуатуватися не більше 1-2 років.

Оцінити властивості якості матеріалу, з якого зроблений глушник, при покупці неможливо, але визначити тип сталі реально. Алюмінійований матеріал має білий, рівний тон. Алюмоцинковий відрізняється сірим відтінком, а колір чорної сталі зрозумілий по її назві.

Вибираючи глушник для іномарки необхідно звертати увагу на такі чинники як:

  • якість набивки для поглинання звуку;
  • стійкість до видування і термостійкість;
  • об’єм механізму, його відповідність особливостям конкретної моделі авто;
  • пристрій внутрішніх перегородок і перфорованих труб.

Якщо потрібно досягнути максимальної потужності мотора і драйву, варто вибрати глушники спортивні для іномарок. Після його установки мотора не потрібно витрачати додаткову енергію в разі появи перешкод під час вибору відпрацьованих газів. Заощаджена потужність покращує динаміку автомобіля і дозволяє швидше прискорюватися.

Де купити глушник для іномарок?

Для пошуку оригінальних глушників необхідно скористатися каталогами виробників. Там є простий спосіб пошуку потрібного механізму – ввести ВІН-код автомобіля. Це індивідуальний номер, який є в кожної машини. З його допомогою легко знайти оригінальні запчастини. Але доступ до цих каталогів часто обмежений.

Якщо бюджет обмежений, можна придбати універсальний механізм. Як правило, він стоїть дешевше і його установка займає більше часу, але якісні глушники від іменитих виробників, нічим не поступатимуться оригінальним.

Якщо бюджет обмежений, можна придбати універсальний механізм. Як правило, він стоїть дешевше і його установка займає більше часу, але якісні глушники від іменитих виробників, нічим не поступатимуться оригінальним

У нашому електронному каталозі представлені різні виробники глушників для іномарок. Щоб глушник підійшов вашому транспортному засобу, необхідно враховувати марку авто, модель, рік випуску, параметри двигуна. У нас можна задати всі основні характеристики у формі, яка розташована у верхній частині сторінки, і система запропонує декілька варіантів глушників.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів