Глушник своїми руками – чи варто робити?

Багато автовласників досить частий цікавляться тюнингом власного транспортного засобу, але оскільки багато деталей продаються досить дорогий, спалахують ідеєю самостійно зробити різні елементи. Це в більшості випадків стосується незначних змін в інтер’єрі та екстер’єрі, але найуміліші жадають самостійно поміняти й технічні особливості. Бажання отримати тюнінгований глушник з’являється, в більшості випадків, після придбання неякісних деталей, які служать декілька років або менше, після чого приходять в непридатність. Внаслідок цього, деякі умілі автовласники й вирішують самостійно створити глушник, використовуючи підручні матеріали, які, як вони думають, зможуть прослужити впродовж довгого часу. А чи варто робити глушник своїми руками – так би мовити, в домашніх умовах, ми й поговоримо в цьому матеріалі.

Глушник своїми руками, особливості роботи

Чи дійсно варто робити глушник своїми руками в домашніх умовах навіть маючи необхідні навички та відповідний інструмент?
Спершу, хочемо дуже поважно нагадати собі, що вихлопна система автомобіля є дуже важливою, можна сказати, критично важливою, тому як виконує досить багато потрібних функцій. Серед них варто виділити:

  • Зниження інтенсивності звуку, який з’являється згодом згорання палива і залежить також від роботи двигуна;
  • Зменшується температура газів, які після згорання пального відрізняються високими термічними показниками та токсичністю;
  • Очищення вихлопів від багатьох важких, шкідливих, хімічних з’єднань.

Поява нових стандартів якості та екологічних норм, вимагають від кожного автомобільного концерну перероблення концепцій, направлених на поліпшення вихлопної системи. Саме тому поступово з’являються «чистіші» автомобілі, що викидають в атмосферу менше число вихлопів.

Сучасні вихлопні системи полягають з таких основних функціональних елементів:

  • гофровані патрубки;
  • каталізатор;
  • резонатор;
  • глушник;
  • труби;
  • кріплення.

Особливості конструкції глушника

Якість функціонування кожного їх вищезгаданих елементів, залежить від будови конструкції та ваги, яка відштовхується від товщини металу. В такому випадку все досить просто – чим важче виріб, тим тихіше звукові характеристики.

Вихлопні труби з тонкими стінками надають лише проблеми, адже термін експлуатації мінімальний, а також вони можуть деренчати та додатково видавати неприємні шуми. Саме тому, багато хто намагається особисто створити відмінний варіант для оптимальної роботи впродовж довгого часу.

Глушник своїми руками – чи ВАРТО РОБИТИ?

Що потрібно для виготовлення відмінного глушника

На перший погляд, сенс конструкції кожного глушника досить простий – ефективне розбивання і розсіювання звукової хвилі, яка з’являється при детонації паливної суміші у двигуні. Даний процес здійснюється завдяки перфорованим трубам усередині банок глушника, спеціальному розташуванню перегородок, спеціальних відбивачів і поєднання камер з різними розмірами. Інколи зовнішній вигляд будови нагадує складний лабіринт, ведучий до оптимального відведення вихлопів і зменшення або збільшення звучання. Деякі досить прості та стандартні по внутрішній будові глушники існують у величезній кількості у вільному доступі на кресленнях в інтернеті.

Багато хто упевнений, що для виготовлення такого глушника самостійно, в домашніх умовах, не потрібне щось додумувати й удосконалити, можна просто використовувати подібний принцип і стандартного виконання, але це не зовсім так.

Хоча, визнаємо, що в деяких випадках це виглядатиме як досить вигідний варіант. Тому як повторення заводської конструкції з модернізацією – одне з кращих рішень, але насправді, є маса нюансів, які складно повторити в процесі виготовлення глушника в домашніх умовах.

Але якщо, Ви все ж вирішили ризикнути та спробувати зробити глушник самостійно. То дуже поважно звернути увагу в Інтернеті на перевірені джерела, щоб не піддавати автомобіль зайвим навантаженням. Нижче короткий огляд процесу виготовлення глушника самостійно.

Необхідні матеріали

Список матеріалів, які будуть необхідні для виробництва глушника:

  • лист металу – неіржавіюча сталь, алюміній, титан з товщиною 1.5-2 мм для глушника;
  • труби відповідного діаметру;
  • торцеві заглушки;
  • перегородки;
  • зварка.

Начеб і не найвеличніший список, але завдяки всьому цьому, а також всім необхідним інструментам, можна спробувати зробити глушник для автомобіля.

Так чи варто робити глушник самостійно?

Основні етапи виготовлення глушника своїми руками

В цілому принцип виробництва зрозумілий і лише потрібно дотримуватися всіх правил безпеки, а також схеми збору конструкції. Щоб самостійно виготовити якісну деталь поважно звернути увагу на такі етапи:

  • проведення вимірів, розрізання і згин листу металу за формою банки виробу;
  • здійснення перфорації, використовуючи дриль зі свердлами;
  • приварити перегородки та відбивачі у вірному положенні, використовуючи зварку;
  • заварюється зовнішній кожух з торцевими заглушками;
  • приварюються кріпильні елементи.

Ну і відповідно потрібно забезпечити правильну установку деталі на автомобіль, постійно перевіряючи його характеристики та функціонування.

Прі проведенні всіх операцій в правильному порядку – в результаті може і вийти тюнінгований глушник, який забезпечує гучніший звук або вийде тихіше за заводську деталь, залежно від особливостей і характеристик виготовленої саморобної конструкції.

Якщо все робити максимально приблизно до заводських деталей, всі роботи проводити акуратно і не додавати ризикованих рішень від себе – виріб може вийти відмінним і надійним. Також це залежить і від рівня, якості монтажних робіт, які в першу чергу визначають довготривалість.

Так чи варто робити глушник самостійно?

Так чи варто робити глушник самостійно

Але, як показує практика, в більшості випадків, після самостійної задумки й фантазій по модернізації, може вийти абсолютно не те, що очікується. Адже кожен відомий виробник авто ретельно опрацьовує конфігурацію вихлопної системи, і глушника, зокрема. Тому просто використовувати для цього недостовірну конструкцію не можна. Бо порушиться заводське налаштування та автомобіль піддаватиметься серйозним навантаженням, частенько видаючи неіснуючі помилки на панель приладів.

Тому, багато експертів, і ми, у тому числі рекомендують не витрачати час і сили після чого даремно, а придбати перевірені та надійні заводські варіанти. І вони не завжди повинні коштувати гранично дорого – наприклад ціни на глушники, у нашому інтернет-магазині, Вас приємно здивують.

Час совка, як і час “самодіяльності” давно зійшов у небуття. Тому запам’ятаєте, що тільки якісна деталь, яка що пропрацювала і виготовлена професіоналами забезпечуватиме позитивні емоції впродовж довгого часу експлуатації автомобіля.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів