Коли потрібно міняти резонатор і який краще вибрати?

Важливою частиною вихлопної системи автомобіля, що відповідає за компенсацію звукової хвилі, яка виникає при процесі детонації паливної суміші є резонатор. В цілому деталь встановлюється практично на всі автомобілі й лише деякі моделі можуть бути ще з заводу без даного елементу. Необхідність запчастини виправдана, адже вона відповідає за гасіння звукової хвилі, щоб відповідати низькочастотному діапазону. Працюючи разом з глушником, якісні деталі дозволяють досягти відносно неголосної роботи попри оберти двигуна.

Заміна резонатора, коли необхідно робити

Заміна резонатора вихлопної системи виникає через досить активне його навантаження. Він піддається серйозним температурним і коливальним навантаженням, що через певний час виводить резонатор з ладу. Але це нормальний процес, адже деталь відноситься до витратних комплектуючих, а термін дії відрізняється залежно від якості виробництва, дивлячись який купити резонатор.

Резонатор представляє багатошарову конструкцію, де кожен шар відповідає за певний вид робіт:

  1. Елемент повітряного фільтра – має в складі відбивачі, які гасять повітряні потоки. Даний процес забезпечується завдяки тертю газових часток, які проходять двома потоками в порожнині впуску;
  2. Резонатор випуску і впуску – не дивлячись на різну назву мають однакове завдання, яке полягає в прогоні газу через вихлопну систему.

Ефективність роботи з найкращою віддачею залежить також від стану каталізатора, чистоти глушника, діаметру труб.

Після відносно недовгого часу, під впливом високих температур, корозійних процесів, відбувається старіння металу, що у результаті приводить до вигорання стали та втраті герметичності. В результаті виходять з ладу внутрішні частини резонатора, що призводить до засмічення і поломки самого елементу, яке характеризується звуком, що гуде. Несправна деталь збільшує звучання роботи автомобіля, що в деяких випадках абсолютно недопустимо і викликає величезний дискомфорт.

Даний елемент вихлопної системи піддається серйозним температурним і коливальним навантаженням, що через певний час виводить резонатор з ладу

Що буде, якщо їздити з резонатором, що прогорів

Коли елемент виходить з ладу, транспортний засіб як і раніше працює і доступний для пересування. Найпомітнішою зміною є зміна звучання, але в цілому неприємності звичайним дискомфортом не закінчуються:

  • гучна робота заважає оточуючим і мешканцям тихих районів;
  • штраф від співробітників поліції з причини перевищення норм гучності роботи автомобіля;
  • збільшується витрата палива.

Також може спостерігатися нестабільна робота під час руху або запуску мотора. Саме тому не слід навантажувати транспортний засіб, допускаючи подібні неприємності, а позбавитися від проблеми.

Ремонт резонатора

У багатьох випадках необхідна лише заміна, але є ситуації, де можна обмежитися ремонтом. Варіантів для цього цілком достатньо і можна використовувати основні з них:

  • холодне зварювання за допомогою відмінного двоскладового термостійкого клею;
  • обмотка спеціальним бандажем, в місцях, де є пробій або частина, що прогоріла;
  • стандартне зварювання, використовуючи латку зі сталі.

Дані варіанти повноцінно розв’язують проблему лише на деякий час і слід в найближчому майбутньому потурбуватися про заміну запчастини на нову. Звичайно ж виключенням можна вважати невеликі пробоїни на нових виробах, тоді деталь може прослужити дещо довше.

Заварюється резонатор лише у тому випадку, коли це дозволяє робити стан сталі. У будь-якому випадку старі запчастини не коштують особливої уваги й в ремонті можуть обійтися навіть дорожче деяких нових.

Ремонт резонатора

Який резонатор вибрати

Перед придбанням нової деталі багато хто звертає увагу на характерний цокіт. Проте це не несправність, адже при сильному нагріванні матеріал дуже розширюється, тому при охолодженні може видавати подібні звуки. Також багато водіїв, особливо початківців, цікавляться, наскільки важливо жорстко закріплювати деталь? До вихлопної системи елемент кріпиться досить жорстко, а до кузова це не слід робити, щоб не допускати швидкого виходу з ладу.

Рекомендації фахівців з вибору якісного резонатора:

  • товщина банки має розмір не менше 2 мм, що надасть надійнішу і довговічнішу експлуатацію;
  • обов’язковою вважається наявність антикорозійного покриття, яке зможе протистояти різним чинникам, які призводять до появи іржі;
  • обов’язково слід підбирати виріб повністю відповідний конфігурації, розмірам і методу кріплення глушника з оригіналом.

Також варіація резонатора має бути розроблена максимально точно під марку і модель автомобіля, повністю враховуючи тип кузова, потужність і конфігурацію мотора, особливості паливної системи та навіть рік випуску авто. Купуючи невідповідний елемент, можна просто попрощатися з грошима, з причини неефективної роботи. В деяких випадках деталь і зовсім може не підійти автомобілю.

Переважно, для резонатора, що вийшов з ладу, кращим рішенням стане покупка нового, а якщо потрібна заміна унаслідок природного зносу, краще купити відразу комплект – резонатор з глушником, щоб обмежити автомобіль від певних проблем в

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів