Насадка на вихлопну трубу – корисний пристрій чи іграшка?

На ринку автомобільних «девайсів» України зараз можна зустріти неймовірну кількість різноманітних насадок на вихлопну трубу. Вони бувають різних форм, діаметрів, одні виготовлені з нержавіючої сталі, інші з алюмінійованого сплаву, або просто вкриті хромом. Навіть зараз, в рамках нашого сайту, кожен власник може підібрати насадку для будь-якого автомобіля – за своїм смаком та бажанням. Зважаючи на стабільну популярність такого товару, ми вирішили зробити короткий огляд, де дамо відповідь на запитання – що є насадкою на глушник, що вона може привнести в плані тюнингу, і чи не шкодить її використання вихлопній системі в цілому.

Що таке насадка на глушник

Насадка на глушник або вихлопну трубу – це невелика деталь, яка кріпиться на вихлопну систему (вихлопну трубу), і виконує кілька функцій, найчастіше – суто декоративну. Правильно та зі смаком підібрана насадка – здатна повністю змінити зовнішній задній вигляд автомобіля. Крім декоративної функції, автомобільні насадки здатні змінювати звук вихлопу автомобіля, а в деяких моделей навіть вбудований резонатор, і також може бути можливість ручного регулювання звуку.

Але ці функції не найважливіші, оскільки, крім зміни зовнішнього вигляду та звуку, автомобільні насадки допомагають вихлопній системі виводити відпрацьовані гази з картера двигуна. Відбувається це внаслідок більшого діаметра насадки, у порівнянні з вихлопною трубою: завдяки конструкції насадки створюється більша різниця тиску всередині та назовні труби, і це призводить до того, що відпрацьовані гази буквально «витягуються».

Колись навіть проводилися досліди, якими були встановлені позитивні зміни в динаміці автомобіля та зменшення використання палива в автомобілях, вихлопні системи яких були обладнані спеціальними широкими насадками.

Ще одна з основних функцій насадки на глушник – захисна. Такий вузол здатний захистити ту частину вихлопної труби, яка найбільше піддається впливу агресивних компонентів, що знаходяться у дорожньому покритті або у зовнішньому середовищі, і вплив яких значно збільшується завдяки постійному перегріву металу з якого виготовлена вихлопна труба. Також насадка захищає трубу від механічних пошкоджень, так би мовити, сприймає всі удари на себе.

ВИДИ НАСАДОК НА ГЛУШНИК

Функції насадок на глушник

Підсумовуючи попередній абзац, можна виділити основні функції насадок:

  • Декоративна – завдяки насадці можна змінити екстер’єр автомобіля, надати йому агресивнішого вигляду. Наприклад, подвійні насадки на глушник відмінно змінять екстер’єр авто.
  • Зміна звуку – насадки здатні змінювати звучання вашого автомобіля, а в деяких моделях можна навіть самостійно регулювати звук. Найбільшою популярність мають насадки на глушник зі звуком прямотоку або насадки на глушник зі звуком турбіни.
  • Технічна функція – завдяки насадці покращується динаміка двигуна та зменшується витрата палива.
  • Захисна функція – насадка захищає вихлопну трубу від попадання бруду, механічних пошкоджень та швидкої корозії.

Види насадок на глушник

Як було сказано раніше, вибір насадок досить великий – вони відрізняються конструктивними характеристиками, формою виконання, розмірами, матеріалом виготовлення тощо. Тому тут потрібно підходити з того, що саме Вам потрібно чи подобається.

Звичайно, якщо ви плануєте купити насадку на глушник у нашому інтернет-магазині Демі Моторс, то наші менеджери докладно розкажуть про переваги та недоліки тієї чи іншої моделі, і запропонують Вам обрати найкращу.

Але, якщо Ви чомусь вирішите купити насадку десь, то прислухайтеся до наших порад під час вибору:

  • У базовому комплекті насадки на глушник завжди повинні бути елементи кріплення, за допомогою яких ви зможете навіть самостійно встановити деталь.
  • Кращі та довговічні насадки виконані з нержавіючої сталі.
  • Товщина металу має бути не менше 1,3-1,5 мм. Не ведіться на підробки, товщиною 0,5 мм які можна часто зустріти на авторинках Львова, Києва, Харкова чи будь-якого міста України.
  • Одна з базових вимог до насадки – якісне полірування. Адже завдяки їй насадка буде захищена від корозії та швидкого іржавіння.

Якщо при виборі насадки на глушник ви звернете увагу на ці прості нюанси, ми впевнені, що куплена деталь прослужить Вам набагато довше.

ОСОБЛИВОСТІ ФІКСАЦІЇ НАСАДОК НА ГЛУШНИК

Особливості фіксації насадок на глушник

Багато хто, купивши насадку, сумнівається у своїх можливостях самостійно встановити насадку і відразу звертається до автосервісу. Відкриємо секрет – встановити насадку на вихлопну трубу своїми руками зовсім не складно. Для цього потрібно або затягнути спеціальні хомути, або вкрутити болти.

Але є й інший бік медалі! З часом кріплення насадок може ослабнути – болти розкрутитись, а сама насадка просто загубитися, або її можуть банально вкрасти… Що ж робити в такому разі, запитаєте ви?

Вихід є – насадку бажано приварювати до вихлопної труби. Якщо Ви купите якісну насадку з товстого металу – наша порада – відразу приваріть її. Це допоможе позбавитися всіх перелічених вище неприємностей.

Між іншим, якщо ви зі Львова чи Львівської області, та купите насадку у Демі Моторс, то Ви матимете можливість відразу встановити її на нашій фірмовій СТО, яка знаходиться за адресою м. Львів, вул. Городоцька 242/Г.

Висновки

Отже, як Ви самі можете зробити висновки, насадка на глушник вихлопної системи – на перший погляд, досить простий пристрій, який здатний змінити зовнішній вигляд Вашого авто. Але, якщо розібратися, то додатково Ви отримуєте, крім зміни зовнішнього вигляду, багато додаткових переваг, таких як зміна звучання, покращення динаміки, захист вихлопної системи. І все це на тлі зовсім невеликих фінансових витрат.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів