Чому прогорає глушник?

Досить часто, гортаючи сторінки автомобільних форумів, а зокрема теми в яких обговорюються поломки вихлопної системи, можна зустріти одне й те саме питання: «лише нещодавно змінив глушник, а він знову прогорів…». Цікаво, що це, як виявляється, досить актуальна тема. Чому глушник так швидко та часто прогорає? У чому причина? Якщо для Вас це питання також актуальне, або Ви просто автолюбитель і хочете, щоб Ваше авто прослужило Вам довго без поломок, то публікація буде Вам цікавою. Наші фахівці діляться думками з власного досвіду, чому швидко прогорає глушник і як запобігти цій поломці.

Прогорів глушник – причини

Поширена думка, що якщо прогорів глушник, то причину слід пошукати в самому автомобілі, а саме в роботі двигуна. Мовляв, відпрацьовані гази з картера виходять з такою силою, що деформують глушник. Це не так, все набагато банальніше. Основна причина чому глушник скоро прогорає – його якість, зокрема низька якість металу, з якого він виготовлений.

Запам’ятайте – глушник з неякісного металу може прогоріти навіть на першій тисячі кілометрів експлуатації. Найчастіше виною цьому відсутність будь-якої обробки металу з якого виготовлено глушник. Висновок – не купуйте глушники у неперевірених місцях. Якщо ціна на глушник екстремально низька, існує велика ймовірність, що це підробка, і така деталь не прослужить довго. Тому завжди слід купувати глушники тільки в спеціалізованих магазинах.

Але, з якого б металу не був виготовлений глушник, треба розуміти, що це вузол, який найбільш податливий до зовнішнього впливу і найменш захищений. Вплив довкілля – дощ, сніг, сонце, агресивні хімічні сполуки, які потрапляють на глушник під час експлуатації, особливо у зимовий період. Усе це прискорює окислення металу, у результаті глушник через деякий час просто прогоряє. А якщо авто зберігається на вулиці, а не в гаражі, то ці процеси відбуваються ще швидше.

Також неодноразово доведено, що якщо автомобіль експлуатується на невеликих відстанях і довго працює на неодружених оборотах – то глушник такої вихлопної системи швидше зношується і прогорає. Це відбувається через відсутність природного охолодження – обдування повітрям під час руху, і перегріву як глушника, так і всієї вихлопної системи.

Ще одна причина чому прогоряє глушник – перепади температур. Особливо взимку, коли при низьких температурах у глушнику утворюється конденсат, а з нього вода, яка нищівно впливає на будь-який метал.

Прогорів глушник

Наслідки експлуатації автомобіля з глушником який прогорів

Якщо Ви боїтеся серйозних наслідків для автомобіля від глушника, що прогорів – хочемо Вас заспокоїти. Ніяких серйозних наслідків глушник, що прогорів, двигуну не принесе (звичайно, якщо не експлуатувати автомобіль з такою вихлопною системою протягом тривалого часу). Єдине чого слід очікувати – некомфортну їзду внаслідок підвищення звуку роботи двигуна та негативної реакції оточуючих автомобілістів та пішоходів на гучний вихлоп.

Як дізнатися що глушник прогорів

Найпростіший спосіб визначити, що прогорів глушник – по звуку. Якщо з недавніх пір звук автомобіля посилився, а при натисканні на педаль газу він стає гучнішим, то з упевненістю майже на сто відсотків можна говорити, що глушник прогорів.

Прогорів глушник – що робити

Відповісти на таке непросте питання, ми можемо сформулювати просто – все залежить від ступеня пошкодження. Якщо дірка на глушнику, що прогорів, не велика, можна спробувати його відремонтувати. Як це зробити ми вже розповідали у цьому матеріалі.

Але все ж таки найкращим рішенням у цій ситуації буде заміна глушника, оскільки всі роботи з реанімації деталі, що прогоріла, дадуть лише тимчасовий ефект. Але, купуючи новий глушник, переконайтеся, що він буде якісним, наприклад такі як польські глушники Polmostrow. Загалом – купуйте глушник у нас і Ви будете впевнені, що він виготовлений із якісного металу та імпортований з Європи, а не зроблений «кулібінaми» у найближчому гаражі.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів