Заміна глушника на ВАЗ

Як Ви вже знаєте з попереднього матеріалу, вихлопна система ВАЗ різних моделей часто виходить з ладу: прогорає, піддається корозії та тому подібне. Оскільки ціна на вузли вихлопної системи ВАЗ досить демократична (ну принаймні, у нас в інтернет-магазині Демі Моторс), то одним з кращих рішень при виявленні проблем з вихлопною системою ВАЗ – є заміна того або іншого необхідного вузла. У випадку з авто ВАЗ глушник демонтують і встановлюють нову деталь, коли комплектуючі вже не можуть справлятися зі своїми завданнями. У цій статті спробуємо розглянути та розповісти коротко про основні етапи заміни глушника на ВАЗ.

Заміна глушника, особливості та порядок

Заміна глушника ВАЗ 2107 та 2106 порядок та особливості виконання спробуємо висвітлити у цій статті. Найважливіші частини вузла – це резонатор і глушник, сполучені патрубком, вихлопною трубою і кріпильними деталями.

Дії виконуються в такому порядку: спочатку знімається хомут, що скріплює резонатор і глушник. З’єднання на болтах часто дуже тугі та складно піддаються демонтажу, тому потрібно обробити їх рідиною ВД-40, а через 5-10 хв розкрутити. На ВАЗ 2107 глушник можливо прибрати за допомогою болгарки, але важливо працювати так, щоб не зачепити патрубки. Дана частина демонтажу складна, після її виконання необхідно лише зняти комплектуючі з підвісок.

Заміна глушника ВАЗ 2110 на новий проводиться в разі повного зносу пристрою, поява прогару, який не вдається заварити або псування внутрішніх перегородок

Нова деталь встановлюється таким же чином, але у зворотному порядку. Спочатку надіваються гумки-підвіски, потім патрубки та резонатор міцно стягуються кріпильними деталями.

Монтаж глушника ВАЗ 2107 інжектор відбувається так само, але важливо стежити за точною геометрією розташування деталей, тому що невеликий перекіс ускладнить установку кріплень.
Вихлопна система на даних авто влаштована зовсім нескладно, але при її заміні необхідно дотримуватись певних правил. Глушник ВАЗ 2110 або будь-якої іншої моделі забезпечує безпеку пересування, завдяки йому заглушається шум, що виходить з двигуна, тому його поломка робить їзду менш комфортною і викликає швидкий знос інших деталей. Тому в разі появи будь-яких несправностей, рекомендуємо відразу звертатися до фахівця.

Найважливіші частини системи:

  • труба вихлопної системи;
  • резонатор;
  • глушник ВАЗ.

Спочатку необхідно зняти деталі, які прикріплюють виріб. Звичайно це сполучні кільця, що сполучають резонатор з глушником. Можуть додатково використовуватися хомути, які під час демонтажу також потрібно послабити.

Глушник ВАЗ 2110 або будь-якій іншій моделі забезпечує безпеку пересування, завдяки ньому заглушається шум

Коли всі кріпильні вироби зняті, неробочий глушник легко забирається з місця кріплення. Під час процесу варто перевірити міру зношеності підвісок, розташованих з боків від корпусу глушника. Якщо на них є пошкодження або вони розтягнуті, бажано придбати нові.

Комплектуючі під час монтажу встановлюються на гумки та для більшої надійності закріплюються хомутом ущільнювача. Важливо щоб глушник сидів в потрібному місці міцно, без яких-небудь коливань. В цілому процедура заміни відбувається просто, але є нюанси, залежні від моделі авто, тому потрібно розглянути їх детальніше.

Новий глушник на ВАЗ 2110 та 2112

Заміна глушника ВАЗ 2110 на новий проводиться в разі повного зносу пристрою, поява прогару, який не вдається заварити або псування внутрішніх перегородок. Для зняття старого глушника потрібно поставити авто на яму або підняти за допомогою домкрата. Якщо використовується другий метод, обов’язково використовувати блокування коліс. Демонтаж відбувається стандартним чином:

  • знімаються всі болти та з’єднання з хомутами;
  • забирається кільце розташоване між патрубком і резонатором;
  • знімається сам глушник.

Новий глушник повинен в точності відповідати моделі авто. Точки кріплення на комплектуючих повинні збігатися з крапками на машині. Глушник на ВАЗ 2110 ціна якого мало відрізняється від вартості глушника ВАЗ 2112, має бути досить міцним, інакше він не довго прослужить. Оптимальний варіант стінок 1,5 мм. Плюсом буде наявність антикорозійного покриття або термостійкої фарби. Така деталь прослужить довше, ніж простіші аналоги.

Для снятия старого глушителя нужно поставить авто на яму или приподнять с помощью домкрата. Если используется второй метод, обязательно использовать блокировку колес.

Спочатку гумки кріплення надіваються на нове комплектуюче, а потім на кронштейни, розташовані під кузовом транспортного засобу. Труба кріпиться звичним методом за допомогою хомута і кільця для ущільнення. Якщо болтове з’єднання зносилося, його теж можна замінити. Після того, як глушник затягнутий кріпильними деталями, заміна вузла вважається успішно закінченою.

Глушник на ВАЗ 2114 та 2115

На машині ВАЗ 2114 глушник також складається зі стандартного набору комплектуючих. Це банка, що заглушує звук, сполучна труба і вихлопна, кріпильні деталі. Зняття вузла на машинах даної моделі відбувається, так само як і з глушником ВАЗ 2115. Розкручуються болти, забирається муфта і кільце ущільнювача, а потім демонтується сам глушник. Якщо болти на хомуті не піддаються ключам або спеціальній рідині, їх можна акуратно зрізати болгаркою.

Установка нового виробу відбувається у зворотному порядку. Але спочатку потрібно перевірити стан кріпильних виробів і при необхідності їх замінити новими. При купівлі комплектуючих важливо враховувати модель авто, тому що неправильно вибрані деталі істотно ускладнюють процес.

На машині ВАЗ 2114 глушник також складається зі стандартного набору комплектуючих, це: банка, що заглушає звук, сполучна труба і вихлопна, кріпильні деталі

Підсумуємо

Підсумовуючи все вище написане, слід зазначити, що заміна глушника ВАЗ будь-якої моделі, зовсім не складне завдання, але її бажано довірити фахівцям.

Але, якщо ви все ж вирішите проводити роботи по заміні самостійно, то радимо купити глушник ВАЗ саме в нашому інтернет-магазині Демі Моторс. Підібрати необхідні вузли можна зовсім просто – скориставшись формою підбору, яку Ви бачите у верхній частині на кожній сторінці магазина.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів