Тюнінг вихлопної системи

Перед тим, як починати знайомство з поняттям «Тюнінг вихлопної системи автомобіля» і з його призначенням, слід для себе пригадати загальну теорію про вихлопну систему вашого авто – що в неї входить і її пряме призначення. Ми не будемо повторюватись і просто нагадаємо, що ми нещодавно стикалися з поняттям вихлопної системи та нагадати собі можна в нашому блозі, завдяки попередній статті. Зараз же, ми розглянемо цілі тюнингу вихлопної і його види.

Мета тюнінгу вихлопної системи

Спробуймо розібратись для чого потрібен тюнінг вихлопної системи автомобіля. Якщо дивитися по суті, то вся система вихлопу вважається додатковим чинником, що чинить опір двигуна, а опір за законом фізики знижує вихідну потужність двигуна. Саме з-за цієї причини основною метою тюнингу системи вихлопу стає пониження даного опору.

Система вихлопу кожної сучасної машини включає безліч деталей. Система вихлопу будь-якого велико-конвеєрного авто розрахована на зниження шуму двигуна до максимально можливого рівня. Проте це все часто призводить до деяких малих втрат потужності машини.

Типові вихлопні системи зроблені зворотньо-потоковими, а це означає, що перероблені газові речовини під час руху розвертаються у зворотному напрямі, що створює зростання опору.

Прямоточні системи зводять до мінімуму опору системи вихлопу. Отже, якщо у вас в голові народилося рішення про проведення тюнінгу системи вихлопу, тоді варто приготуватись до заміни основних компонентів системи вихлопу. Це вартісна справа, проте якщо ви реально хочете отримати відмінний результат, вам доведеться застосувати всі сили та витратити деяку суму коштів.

Види тюнінгу вихлопних систем

Види тюнінгу вихлопних систем

Тюнинг системи вихлопу вважається єдиним видом тюнингу вашої машини, який зможе змінити не лише зовнішній вигляд, але і додати унікального звучання вашому чотириколісному звірові. Але перш ніж приступати до модернізації вихлопної системи ви все-таки подумайте, що ви цим хочете досягти.

Зовнішній тюнінг

Тюнинг, що містить в собі заміну наконечників труби вихлопу. Завдяки цьому можна добитися зміни зовнішнього вигляду вашого авто, що підкреслить солідність і унікальність транспортного засобу.

Зміна звуку вихлопу

Вид тюнингу, що набирає велику популярність, такий, що змінює звук вихлопу. Ви зможете зробити звук потужнішим, проте низьким по тону, щоб він нагадував «рев». При застосуванні даного виду тюнингу можуть використовуватися різні частини глушника, які дозволяють змінити звучання машини. Підбірка труб визначеного установником розміру і формату, заміна та установках інших резонаторів, заміна нейтралізатора на полум’ягасник і установка прямоточного глушника.

Збавляння гучності звуку вихлопу

Цікавий різновид тюнингу, завдяки якому можна істотно понизити шум роботи системи вихлопу. Даний тюнинг здійснюється завдяки заміні кінцевого глушника, а також установкою спеціальних глушників прямоточних видів і полум’ягасника. Основне завдання подібного тюнингу – це зменшення гучності роботи труби вихлопу.

Збільшення потужності автомобіля

Класичний технічний тюнинг – сюди можна віднести тюнинг, основним завданням якого є зниження опору перероблених газів. Щоб досягти подібного ефекту з системи вихлопу видаляють нейтралізатор або ж роблять позачергову зміну глушника. Установка нового колектора дозволяє збільшити діаметр труб вихлопу. Подібний тюнинг дозволяє збільшити потужність вашого двигуна на 10—15%.

Прямопотоковий тюнінг

Вигляд тюнінгу, при якому завдяки заміні стандартної системи вихлопу на прямоточну з легкістю можна добитися підвищення динаміки двигуна, при всьому цьому отримавши від свого авто покращений звук, схожий на звук дорогого спортивного автомобіля. Особлива конструкція прямоточних глушників, знижує опір і приводить його майже до мінімального значення. Дану систему можна легко порівняти зі зворотньо-поточною, в якій перероблені гази під час процесу випуску перевертаються і роблять два розвороти загальним значенням 360 градусів.

Чіп-тюнінг

Вид тюнингу тракту вихлопу, який часто потребує втручання в комп’ютерну систему, що управляє автомобілем, щоб там адаптувати всі електронні індикатори та датчики до нововведення. Отже, модернізований випуск, який здійснюється шляхом видалення каталізатора може привести до збоїв в роботі лямбди-зонда. Кисневий датчик може відправляти не зовсім коректні дані комп’ютеру про кількість кисню у вихлопних газах. Дану проблему легко усунути шляхом монтажу «обманного датчика» лямбди-датчика або ж по-іншому чіп-тюнингу.

Допрацьовують або змінюють налаштування електричного блоку керівника двигуном завдяки перепрошивці всього програмного забезпечення (чип-тюнинг). З програмного забезпечення здійснюють видалення залежності динаміки роботи двигуна від системи вихлопу. Головним завданням даного вигляду тюнингу вважається збільшення потужності, а також активна прискорювальна здатність автомобіля (в атмосферних двигунах підвищується потужність на 8-12%, а турбованих або ж у двигунах з нагнітачем аж до 30 і 40%). За допомогою чіпа-тюнингу можна понизити також і витрата палива.

Даний вид тюнингу особливо актуальний для автомобілів на інжекторному двигуні. Чіп-тюнинг також може проводитися для коректування всіх налаштувань блоку, який керує двигуном та пов’язаний зі зміною конфігурації. До подібного тюнингу вдаються ті люди, які вирішили виправити заводські помилки в керуючих програмах. Основний негативний чинник чіпа-тюнингу — це зниження екологічного показника.

Підсумуємо

Підбиваючи підсумки, ми з’ясували тюнинг вихлопної системи та призначення кожного його окремого виду. Тюнинг вихлопної системи буває різний. Деякі люди роблять його для зміни зовнішніх характеристик (наконечник вихлопної труби або ж зміна звуку вихлопу), а деякі для економії палива і підвищення загальної потужності двигуна шляхом зниження опору системи вихлопу. У будь-якому випадку при заміні двигуна на потужніший варто замінювати й систему вихлопу, інакше опір газів в глушнику може нашкодити вашій машині. Якщо ви боїтеся робити тюнинг самі або ж не хочете витрачати на це процес свій час, зверніться до професіоналів, наприклад до нас, записавшись на СТО, і ми зробимо все швидко і якісно.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів