Як підібрати вихлопну систему на Газель?

Не дивлячись на популярність європейського, корейського, японського або іншого якісного автопрому, на наших дорогах все ще досить часто зустрічаються автомобілі Газель (ГАЗ–3302). Ці автомобілі вірно служать господарям, але їх термін експлуатації не вічний. Як і будь-яка інша техніка, Газель інколи вимагає ремонту і заміни якихось деталей. Не остання річ, яка вимагає уваги, якщо ви вирішили тюнингувати Газель – вихлопна система. Установка сучасних запчастин значно поліпшить технічні характеристики авто, і якщо ви хочете продовжити термін служби авто – уважно вибирайте компоненти для установки. Хочете, щоб ваш залізний друг нічим не поступався іншим дорогим авто? Тоді ви попали за адресою. Ми розповімо декілька секретів, які допоможуть перетворити Газель на машину мрії.

Вихлопна система. Устрій та призначення

Вихлопна система не найголовніша частина автомобіля, але від неї залежить комфорт поїздки. Рух без яких-небудь її складових однозначно не принесе задоволення. Зручність і безпека пересування на дорозі немало залежать від справності всіх деталей цієї системи. Щоб зробити її максимально продуктивною (і як наслідок, збільшити потужність авто) необхідно розібратися в пристрої вихлопної системи на Газель (ГАЗ–3302), щоб точно знати, що конкретно вимагає поліпшення або заміни.

Ця система абсолютно не складна. Вона складається всього з декількох компонентів, де кожен виконує свої певні функції:

  • випускний колектор – «місце збору» вихлопних газів, після нього вони вирушають далі по вихлопній системі;
  • каталізатор – збирає найшкідливіші гази. Багато хто вважає за краще вирізати його, але без цієї штуки авто стане справжнісіньким екологічним лихом. Краще залишити каталітичний нейтралізатор, якщо не хочете завдавати відчутної шкоди довкіллю;
  • гофра – глушить вібрації від двигуна. Саме вона робить поїздки м’якими та приємними;
  • резонатор – призначений для значного зниження шуму в авто;
  • глушник – кінець вихлопної системи, основна функція якого також направлена на придушення шуму.

Ця система абсолютно не складна. Вона складається всього з декількох компонентів, де кожен виконує свої певні функції

Підтримувати в порядку вихлопну систему допоможуть регулярні ТО. Це обов’язкова умова, оскільки справність авто – це ваша безпека.

Нюанси та особливості вихлопної системи авто

Є ще декілька деталей, які теж значно впливають на якість руху. Це вихлопна і приймальна труба на Газель. Перша пов’язана з глушником, друга з двигуном. Їх завдання абсолютно різні, але від якості роботи залежить загальний стан авто. Про ці запчастини часто забувають, та і ламаються вони досить рідкий, проте, вони можуть збільшити потужність авто або ж навпаки – привести до несправностей, якщо не приділити їм належної уваги.

Вихлопна труба на Газель

При виборі вихлопної на Газель варто звернути увагу на наступні пункти:

  • діаметр;
  • форма;
  • довжина;
  • матеріал виготовлення.

Для вихлопних труб може використовуватися різний матеріал. Все залежить від того, наскільки їх буде видно та при яких температурах їм доведеться працювати. Найчастіше вибір падає на нержавіючу сталь: вона досить легка, володіє антикорозійними властивостями, легко піддається обробці та має високу температуру плавлення.

Для вихлопних труб може використовуватися різний матеріал. Все залежить від того, наскільки їх буде видно та при яких температурах їм доведеться працювати

Окремо варто поговорити про габарити. Наприклад, вага має чимале значення, тому що зміни вносяться для поліпшення авто, і зниження ваги зробить його динамічнішим. Для Газелі вихлопна труба з легшого металу є більш виграшним варіантом.

Часто нову вихлопну ставлять з великим діаметром, що не дивно – таке рішення має багато позитивних моментів:

  • підвищується пропускна спроможність;
  • збільшується вентиляція двигуна;
  • знижується тиск в системі;
  • знижується кількість газів на виході та рівень шуму.

Часто вихлопну розділяють на два потоки – цей метод підходить двигунам з великим об’ємом. Також зустрічаються випадки, коли на кожні кілька циліндрів дублюється своя вихлопна труба. Але, для авто з двигунами малого об’єму цей метод не підійде – він не дасть жодних покращень, а просто призведе до подорожчання авто.

Головна проблема вихлопу на Газель – деформація труби. Але це не критично – авто можна використовувати й далі, замінивши деталь при першій слушній нагоді.

Окремо варто поговорити про габарити. Наприклад, вага має чимале значення, тому що зміни вносяться для поліпшення авто, і зниження ваги зробить його динамічнішим. Для Газелі вихлопна труба з легшого металу є більш виграшним варіантом

Приймальна труба на Газель

Ця деталь потрібна для приймання відпрацьованих газів з двигуна. Приймальну трубу часто називають «павук» або «штани», але, не дивлячись на жартівливі прізвиська, вона виконує важливі функції у вихлопній системі:

  • бере участь у віддзеркаленні імпульсів;
  • збільшує потужність двигуна;
  • допомагає камерам згорання позбутися газів.

Стати непридатною вона може з кількох причин: зносилися ущільнювачі, розгерметизувалася гофра. Наслідки поломки можуть бути дуже плачевними – спочатку з’являється сильний шум і характерні звуки від колектора і в кінці може вийти з ладу мотор. Як тільки ви відмітили якісь збої в роботі, потрібно терміново усунути неполадку.

Вибираючи на Газель приймальну трубу 405 необхідно звернути увагу на:

  • діаметр труби;
  • довжину;
  • форму потрібної запчастини;
  • спосіб кріплення;
  • матеріал виготовлення.

Приймальна труба піддається дії високих температур – це обов’язково варто враховувати при заміні та покупці нової. Якісна деталь здатна збільшити продуктивність мотора, але лише в сукупності з іншими елементами вихлопної системи.

Якісна вихлопна система – запорука комфортної та безпечної поїздки

Вихлопна система ГАЗ–3302 дуже проста у догляді – досить регулярно проходити ТО і при щонайменших підозрах міняти деталі, що зносилися. Справність всіх компонентів значно продовжить термін експлуатації вашої Газелі. Установка сучасних деталей допоможе поліпшити потужність авто і зробити рух максимально комфортним.

Ціна на деталі варіюється залежно від моделі авто і самої запчастини. Але краще купити якісну деталь і бути упевненим у своєму авто, чим ставити експерименти. Професіонали Демі Моторс допоможуть підібрати оптимальний варіант тюнингу для автомобіля, після чого ваш залізний кінь зможе працювати далі з новими силами.

Рубрика: Статті
Поділитися
Facebook
Telegram
Twitter
Консультация
Оставьте свои контактные данные в форме. Мы свяжемся с Вами и предоставим необходимую информацию
Звоните
Пишите нам в мессенджеры
Заходите
Городоцька 242 Г, Львів
Консультація
Залиште свої контактні дані нижче у формі. Ми зв'яжемось з Вами та надамо необхідну інформацію
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів
Підбір запчастини
Замовити підбір вихлопної системи чи запчастини
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
Городоцька 242 Г, Львів